Nacht van de Nacht wandeling

Ervaar tijdens deze wandeling over het strand en door de duinen bij Oosterend het vallen van de avond. Van de schoonheid van de schemering tot sterrenpracht.

Lees meer
Oosterend
Aankomende: za, 11 dec 2021 | 17:00 - 19:00 (26 meer)

Boeken

Beschrijving

Kijk hier voor het volledige programma >>

Zwaarte **
Voor alle leeftijden, mits goede conditie. Bij deze tocht wordt door de duinen gelopen.
Prijs: Volwassenen € 30.00 per persoon | Kinderen: €19.50
Het waddengebied is één van de laatste ongerepte plekken in Nederland waar je nog echte donkerte kunt ervaren. Ver weg van alle kunstmatige lichtbronnen wordt het hier ’s nachts zó donker, dat je bij helder weer de Melkweg kunt zien. De Boschplaat op Terschelling is zelfs uitgeroepen tot Dark Sky Park. Ervaar tijdens deze wandeling over het strand en door de duinen bij Oosterend het vallen van de avond. Van de schoonheid van de schemering tot sterrenpracht. Luister onderweg naar waargebeurde verhalen over de Levende Duinen van Oosterend van Eilandmeisje Marloes Fopma. Het landschap krijgt daardoor meer context. De duinen worden meer dan alleen zand en helmgras! Verrijk je met verhalen op deze bijzondere belevenis.
De Nacht van de Nacht wordt landelijk gehouden, een uitgelezen kans om de duisternis te ervaren en stil te staan bij de schoonheid ervan.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Dark Sky

Actief en sportief

  • Wandelen

Kaart & omgeving

Oosterend

Oosterend was ooit het meest oostelijke puntje van Terschelling. Hier hield het eiland vroeger op. Maar het eiland is gegroeid. Nu ligt Oosterend aan de rand van de uitgestrekte wildernis van Europees Natuurreservaat en Dark Sky Park de Boschplaat. Waddenzee Unesco Werelderfgoed ligt hier letterlijk voor de deur. Het dorp zelf is klein, maar fijn. Er zijn enkele restaurants, fietsverhuur, kleine supermarkt, overnachtingsmogelijkheden, een aantal veehouders en een kaasmakerij.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL