Schemerwandeling - JutXL

Ervaar tijdens deze wandeling over het strand en door de duinen bij Oosterend het vallen van de avond. Van de schoonheid van de schemering tot sterrenpracht.

Lees meer
Fietsenstalling Heartbreak hotel
Oosterend

Boeken

Beschrijving

Ervaar tijdens deze wandeling over het strand en door de duinen bij Oosterend het vallen van de avond. Van de schoonheid van de schemering tot sterrenpracht.

Start: Oosterend, fietsenstalling strandtent Heartbreak Hotel

Zwaarte **

Voor alle leeftijden, mits goede conditie. Bij deze tocht wordt door de duinen gelopen.

€ 25,- p.p.

Het waddengebied is één van de laatste ongerepte plekken in Nederland waar je nog echte donkerte kunt ervaren. Ver weg van alle kunstmatige lichtbronnen wordt het hier ’s nachts zó donker dat je bij helder weer de Melkweg kunt zien. De Boschplaat op Terschelling is zelfs uitgeroepen tot Dark Sky Park. Ervaar tijdens deze wandeling over het strand en door de duinen bij Oosterend het vallen van de avond. Van de schoonheid van de schemering tot sterrenpracht. Luister onderweg naar waargebeurde verhalen over de Levende Duinen van Oosterend van Eilandmeisje Marloes Fopma. Het landschap krijgt daardoor meer context. De duinen worden meer dan alleen zand en helmgras! Verzamel zelf mooie aanspoelsels en neem al wandelend ook het afval mee in je juttas. Nog elke wandeling neemt Eilandmeisje wel afval van de ramp met het containerschip MSC Zoe mee. Verrijk je met verhalen op deze bijzondere belevenis!

Programma
20.00 uur: Start wandeling vanaf de fietsenstalling bij Heartbreak Hotel*
22.30 uur: Einde wandeling

*Een kleine versnapering is inbegrepen.

JutXL
Deze activiteit maakt onderdeel uit van het eendaagse event JutXL. In één dag bieden we vanuit het project Jut (LINK: www.ikjut.nl) een 360° beleving van Terschelling. Maak kennis met de wildernisnatuur van het eiland, beleef de Wadden met al je zintuigen én laat het prachtige eiland nog mooier achter. Op www.jutxl.nl vind je een volledig overzicht van alle activiteit die op zaterdag 25 september worden aangeboden. Doe mee!

Coronaproof jutten
Vanwege corona verzoeken wij of je opruimmaterialen als handschoenen, grijpers of een prikstok zélf wilt meenemen. Bij bepaalde activiteiten is er vervoer naar een start- of eindpunt. In die gevallen is het verplicht een mondkapje te dragen. Vind je het belangrijk om je handen regelmatig te kunnen desinfecteren? Dat kan bij elke begeleider, maar neem vooral ook je eigen ontsmettingsmiddel mee. We vragen je tot slot de algemeen geldende coronamaatregelen van de overheid in acht te nemen. Denk bijvoorbeeld aan thuisblijven als je klachten hebt en houd afstand tot andere deelnemers. Samen maken we er een feestje van.

Plasticvrij jutten
Voor het jutten van afval krijg je van ons een juttas (LINK: Bestel de Juttas - ikJUT) te leen. Deze prachtige duffel van 100% gerecyclede materialen kun je na afloop tegen een gereduceerd tarief van € 25,00 kopen (normaal € 39,95). Een gedeelte van de opbrengst gaat rechtstreeks naar projecten voor een afvalvrije Waddenzee, waaronder het project Jut op Terschelling. Zo maak je met je inzet én aankoop het verschil voor de Wadden.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Strand
  • Natuur
  • Duurzaam
  • Jutten

Actief en sportief

  • Wandelen
De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL