StoryTrail wandeling

StoryTrail wandeling Terschelling: beleef de verhalen van het eiland en de zee.  

Lees meer
Commandeurstraat
30-32
8881 BB
West-Terschelling

Boeken

Beschrijving

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert de StoryTrail wandeling Terschelling. Een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. Door dorp, bos en duin. Over strand en kade. De verteller neemt je mee in een voorstelling boordevol sterke en waargebeurde verhalen.
Tijdens deze bijzondere vertelwandeling raak je al snel verslingerd aan de bewogen geschiedenis van het eiland, een geschiedenis die onlosmakelijk is verbonden met de zee. Want de zee geeft en de zee neemt, dat weten Terschellingers als geen ander. De zee is gul en gracieus. Maar ook gulzig en gruwelijk. De zee schenkt handel en vis. Maar net zo lief verslindt zij boten, huizen, dijken, land en mensen. En wat die volgevreten zee dan uitbraakt op het strand is weer voer voor de jutters. Die eeuwige cyclus van geven en nemen, van eb en vloed, het stopt hier nooit. Een zegen en een vloek tegelijk.

Zeelieden weten dat, net als de boeren van het eiland. Al eeuwenlang vertellen zij elkaar verhalen over de zee, over haar nukken en deugden. Diezelfde verhalen beleef je tijdens de StoryTrail wandeling Terschelling. Ga mee en dompel je onder in een zee van meeslepende vertellingen vol rampen en reddingen, heldendaden en visserslatijn.

Deze voorstelling sluit aan op de tentoonstelling ‘Wonderlijke waarheden’ in het museum ’t Behouden Huys. 

De wandeling is geschikt voor volwassenen (goed ter been) en kinderen vanaf 8 jaar. Vanwege de huidige maatregelen is het aantal deelnemers beperkt. 

Start: Museum 't Behouden Huys, Commandeurstraat 30, West-Terschelling.

Duur: 1,5 uur | Lengte tocht: 1,5 kilometer

 Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn. 

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Kunst en cultuur

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst & Cultuur

  • Voorstellingen
De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL