Wadlopen

Een prachtige wandeling over het Wad met Flang.

Lees meer
Dorpsstraat
25
8896 JA
Hoorn

Boeken

Beschrijving

Maak een korte maar prachtige wandeling in het Mooiste Natuurgebied van Nederland. Tijdens de wandeling vertelt Flang de mooiste en grappigste verhalen over het leven op het wad. Je maakt kennis met ons eigen Unesco Werelderfgoed door de ogen van een geboren Terschellinger. Leuk voor jong en oud! Aanvang: wisselende tijden bij laag water.
Duur: 1,5 uur.
Prijs €15 p.p, kids (5-11 jr) €10.
Neem zelf laarzen mee of leen ze gratis bij de kookstudio 30 minuten voor aanvang.
Beginpunt is bij de Ans, einde Oosterboutenweg, bij de dijk.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor kinderen
  • Natuur
  • Wadden

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL