Wildplukken met Flang en de boswachter

Lees meer
Natuurschuur
Lies

Boeken

Beschrijving

De gids van Staatsbosbeheer en eilandkok Flang laten u zien en proeven welke eetbare planten er zijn in de natuur van Terschelling. Met een boodschappenlijstje in de hand verzamel je samen met de boswachter je eigen ingrediënten, waarna je samen met Flang verwerkt tot een lekkernij.

Iedere zondag om 10:30 uur.

Duur is 2, 5 uur.
Vertrekpunt is de Natuurschuur van Staatsbosbeheer in Lies.
Volwassenen: € 24,50 en kind 4 t/m 11 jaar € 17,50.

Minimale deelname is 6 personen. Honden zijn niet toegestaan.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor kinderen
  • Natuur

Kunst & Cultuur

  • Workshops

Kaart & omgeving

Lies

Het dorp Lies is gelegen tussen de dorpen Formerum en Hoorn. De dorpskern bestaat uit een hotel met wellnes, een aantal (bezoek)boerderijen, winkels en woningen langs de Terschellinger hoofdweg. Een daarvan is de oudste boerderij van het eiland. Het heet 'Admir' en stamt uit 1662. Ook vind je er de 'Natuurschuur' van Staats Bosbeheer. Ten noorden van het dorp lies zijn een tweetal kleinere kernen: Kathoek en Noordhoek.

Op de grens met het dorp Hoorn ligt het elzenhakhoutbos dat de naam 'Lergerbos' draagt. Lerger is de benaming  die Terschellingers gebruiken voor de inwoners van Lies. In de duinen ten noorden van Lies ligt het uitgestrekte reservaat de Koegelwieck. Het Liesinger- of Liesterplak in het zuidwesten van dit reservaat, wordt in de winter door de inwoners van Lies als ijsbaan gebruikt.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL