Wildplukken met Flang en de boswachter

Pluk en raap je eigen lunch bij elkaar. De gids van Staatsbosbeheer en eilandkok Flang laten je zien en proeven welke eetbare planten er zijn in de natuur van Terschelling.

Lees meer
Natuurschuur
Lies

Boeken

Beschrijving

De gids van Staatsbosbeheer en eilandkok Flang laten u zien en proeven welke eetbare planten er zijn in de natuur van Terschelling. Met een boodschappenlijstje in de hand verzamelt u samen met de boswachter uw eigen ingredienten, waarna u deze samen met Flang verwerkt tot een lekkernij. Iedere zondag t/m 20 oktober (enkele uitzonderingen daargelaten). Vertrek om 10.30 uur tot ong. 13.00 uur vanaf de Natuurschuur van Staatsbosbeheer te Lies. Prijs Kind 4 t/m 11 jr. € 17,50. Volw vanaf 12 jr. € 24,50 (min. deelname 6 personen). Kaartjes verkrijgbaar bij de VVV Terschelling, de website en bij diverse verkooppunten. Honden niet toegestaan.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor kinderen
  • Natuur

Actief en sportief

  • Wandelen

Kunst en cultuur

  • Workshops

Kaart & omgeving

Lies

Het dorp Lies is gelegen tussen de dorpen Formerum en Hoorn. De dorpskern bestaat uit een hotel met wellnes, een aantal (bezoek)boerderijen, winkels en woningen langs de Terschellinger hoofdweg. Een daarvan is de oudste boerderij van het eiland. Het heet 'Admir' en stamt uit 1662. Ook vind je er de 'Natuurschuur' van Staats Bosbeheer. Ten noorden van het dorp lies zijn een tweetal kleinere kernen: Kathoek en Noordhoek.

Op de grens met het dorp Hoorn ligt het elzenhakhoutbos dat de naam 'Lergerbos' draagt. Lerger is de benaming  die Terschellingers gebruiken voor de inwoners van Lies. In de duinen ten noorden van Lies ligt het uitgestrekte reservaat de Koegelwieck. Het Liesinger- of Liesterplak in het zuidwesten van dit reservaat, wordt in de winter door de inwoners van Lies als ijsbaan gebruikt.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL