Winterse huifkartocht

Genieten op de huifkar in de winter

Lees meer
Sportlaan
11
8881 EP
West-Terschelling

Boeken

Beschrijving

Ga mee met een sfeervolle winterse huifkartocht.

U gaat mee in onze comfortabele huifkarren, voor een mooie sfeervolle natuurtocht met paard en wagen.

Warme dekens en in de pauze een warme drank zoals Glüwein en warme chocolade melk met pondkoek maken deze gezellige tocht helemaal af.

Hoort u de bellen al rinkelen?

De tochten gaan door bij voldoende deelname.
Graag tijdig reserveren.

Prijs volw € 20,00
Prijs kind 4 t/m 11 jr € 10,00

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Natuur
  • Huifkartocht
  • Duurzaam

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL