Workshop: Bouw een insectenhotel

Hoe maak je het beste een insectenhotel waar ze zich ook het beste in ontwikkelen?

Lees meer
Horn Sjildeweg
1
8891 JJ
Midsland
Aankomende: ma, 18 okt 2021 | 14:00 - 16:00 (1 meer)

Boeken

Beschrijving

Blijven honingbijen het hele jaar gezellig bij elkaar in een bijenkolonie, solitaire bijen, hommels en wespen doen dat niet. Een solitaire bijendame legt haar eitjes in een nestgang en sterft; haar nageslacht komt pas na een jaar ter wereld. Bij hommels en wespen overwintert alleen de koningin en zal pas in het voorjaar weer eitjes gaan leggen om een tijdelijk volk te vormen. Ze voeren de larven met nectar en stuifmeel. Geen van deze bijen vormt echter een honingvoorraad zoals de honingbijen dat doen. Toch zijn ze alle even belangrijk voor het bestuiven van gewassen. Van de 360 wilde-bijensoorten wordt de helft bedreigd in het voortbestaan.

Kenmerken

Type

  • excursie

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL