Zeehondentocht met de Riepel

Persoonlijke uitleg over het vaargebied en de zeehonden

Lees meer
de Kom, Willem Barentszkade
5
8881 BC
West-Terschelling

Boeken

Beschrijving

Harry en Margreet brengen je met de Riepel dichtbij de zeehonden. De tocht duurt anderhalf uur maar het gebeurt ook dat er zoveel moois te zien is dat we wat later afmeren. Is het slecht weer dan kun je binnen in de verwarmde stuurhut de excursie warm en droog voortzetten. Je krijgt persoonlijk uitleg over het vaargebied en de zeehonden. De Riepel vaart dagelijks.

De prijs is € 20,00 p.p. voor elke leeftijd.

Max. 12 personen.

Andere vaartijden zijn mogelijk op aanvraag bij VVV Terschelling of je belt met 06 53856325. Leuk met het gezin eens te doen, of zomaar even privé. Vertrek vanuit de kom in de haven bij drijvende steiger in de Kom (KNRM) (tegenover huisnummer Willem Barentszkade 5). Huisdieren zijn niet toegestaan.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Natuur
  • Wadden
  • Zeehondentocht

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL