Zeehondentocht met reddingboot Brandaris

Vaar mee met de reddingboot Brandaris. Een belevenis voor jong en oud.

Lees meer
Drijvende steiger t.o. restaurant Loods
West-Terschelling

Boeken

Beschrijving

De motorreddingboot Brandaris vaart naar het leefgebied van de zeehonden. Er liggen tientallen dieren op de zandbanken ten westen van Terschelling. Ze laten zich vanaf het schip van dichtbij bekijken. Een belevenis voor jong en oud.

De tochten duren ong. 1,5 uur.

Kaartjes bij de VVV Terschelling, wederverkopers en online.

Vertrek vanaf de drijvende steiger tegenover restaurant Loods aan de Willem Barentszkade te West-Terschelling.

Prijs: Volwassene €14.00 per persoon | Kinderen: 4 t/m 12 jaar € 9.00.

Het schip is rolstoeltoegankelijk en de hond mag mee.

Kenmerken

Type

  • excursie

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Wadden
  • Zeehondentocht

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL