Natuur en natuurgebieden op vakantie eiland Terschelling

Noordzeestrand

Het Noordzeestrand van Terschelling is beroemd vanwege de imposante breedte van 500 meter van duin tot vloedlijn. Met een lengte van 30 kilometr ruimte te over dus voor ons en onze zomergasten.

Deze badgasten, zoals de eilanders zeggen, genieten volop van dit heerlijke strand, waar je nog een lekker plekje kan uitzoeken zonder dat je op de handdoek van de buurman ligt. En het mooie is: het strand is altijd dichtbij, want het eiland zelf is slechts 4 kilometer breed.

Zomer en winter
In de winter kan het lekker ruig zijn op het strand. Met een Noordwester storm en springtij kan de zee tot aan de duinen staan! 500 meter strand is dan geheel verdwenen. Voor het actuele getij op het strand: raadpleeg de WadsApp Terschelling!

Sportief

Op het strand vinden diverse kampioenschappen plaats, zoals strandzeilen en blokarten. Dit kunt u zelf ook proberen. In voor-, na- en zomerseizoen zijn bij West aan Zee blokarts te huur.
Maar op het strand kan ook naar hartenlust gevliegerd worden. Met zelfgemaakte vliegers of huur een powerkits. Maar een stapje verder kan ook: Wat dacht u van een uurtje brandingraften met vrienden? Heftig en spannend. En uiteraard is het strand voor de paardrij-liefhebber een waar paradijs! Oneindig galopperen langs de waterlijn, een overweldigende ervaring!

Wandelen en rijden op het strand

Natuurlijk wordt het strand het meeste gebruikt voor heerlijke wandelingen. Met name in het voor en naseizoen en in de winter is het er heerlijk stil en kunt u lange wandelingen maken zonder iemand tegen te komen. In de winter mogen jeeps met een ontheffing op het strand rijden. Met paard en wagen kunt u uiteraard heerlijk op het strand rijden en de koetsier staat altijd garant voor een goed verhaal. Maar wilt u het ruigere werk? Ga dan met een gemotoriseerde strandexcursie mee of boek een strandrit bij een taxibedrijf op Terschelling. Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale rolstoelen te leen bij sommige paviljoens.

Eten en Drinken

En bent u na een dagje strand wel toe aan een lekkere versnapering? Er zijn inmiddels meerdere strandpaviljoens die het hele jaar geopend zijn. Check wel eerst even bij de VVV of op de websites wat de openingstijden zijn. Bij iedere strandovergang is een paviljoen op het strand. Alleen bij de overgang van Hoorn staat het paviljoen aan de binnenzijde van het duin op een prachtig beschutte plek.

Bekijk een overzicht van alle horeca van Terschelling hier!