Speciale zorg

Bent u minder goed ter been, gehandicapt of heeft u speciale zorg nodig tijdens uw vakantie? Op Terschelling kunnen diverse bedrijven u van dienst zijn. Probeer van te voren contact te leggen en de zaken te regelen. Beter goed voorbereid op reis, dan het risico nemen om op Terschelling toch in de problemen te raken omdat er zaken niet meer beschikbaar zouden zijn tijdens uw verblijf

Thuiszorg Het Friese Land

Westerdam 33, 8891 GL Midsland,
Postbus 417, 8901 BE Leeuwarden,
tel. 0900-8864 (dag en nacht bereikbaar).
Geopend maandag t/m vrijdag 13.00 - 14.00 uur.
info@thfl.nl
www.thfl.nl

Voor aanvragen van zorg en voor advies en informatie over zorg, wonen en welzijn. Thuiszorg Het Friese Land biedt: (gespecialiseerde) verzorging en verpleging, (gespecialiseerde) huishoudelijke hulp, uitleen van verpleegartikelen en hulpmiddelen, cursussen.

Zorghotel Buren

Hotel Buren biedt speciaal aangepaste kamers in stijl. Daarnaast wordt op verzoek zorg op maat geboden aan de hand van het door u opgestelde zorgplan. Neem contact op met Hotel Buren voor meer informatie.

Buurtzorghuis de Nije Schuur

Voor een zorgeloze waddenvakantie kunt u verblijven in het Buurtzorghuis De Nije Schuur in Formerum op Terschelling! De locatie is bij uitstek geschikt voor een vakantie of verblijf samen met uw partner/mantelzorger bij herstel na ziekte of revalidatie. Alle studio’s in het Buurtzorghuis zijn geschikt voor mindervalide gasten. Tijdens uw verblijf kunt u ook een beroep doen op de aanwezigheid van zorg, zoals u thuis gewend bent. Neem contct op met de Nije Schuur voor meer informatie.

Uitleen van hulpmiddelen en verpleegartikelen

Kleine hulpmiddelen
Thuiszorg Het Friese Land
Westerdam 33, 8891 GL Midsland,
Postbus 417, 8901 BE Leeuwarden,
tel. 0900-8864 (dag en nacht bereikbaar).
Geopend maandag t/m vrijdag 13.00 - 14.00 uur.
Mailadres: info@thfl.nl.
https://www.thfl.nl/

Buiten deze openingstijden en in het weekend kan men geen kleine hulpmiddelen ophalen of terugbrengen. Voor spoed kunt u altijd contact opnemen met Hulpmiddelencentrum en kunnen we naar een passende oplossing zoeken.

Grote hulpmiddelen
Voor alle eilanden geldt het volgende voor de bestelling van grote hulpmiddelen:

  • bedden
  • matrassen
  • tilliften
  • anti decubitus materialen (ad kussens en ad matrassen)
  • trippelstoelen

Deze worden niet uitgeleend via het uitleenpunt. Voor deze hulpmiddelen kunt u contact opnemen met Hulpmiddelencentrum. Daar wordt door een van onze verpleegkundigen een indicatie gedaan voor het gevraagde hulpmiddel. Vanuit Hulpmiddelencentrum wordt de order door gemaild naar de transporteur op het eiland en die kunnen dat als vervoersindicatie hanteren en brengen de hulpmiddelen dan gratis bij u thuis.

Aanvragen voor grote hulpmiddelen telefonisch:
Hulpmiddelencentrum Leeuwarden
Ampèrestraat 14
8912 AD  Leeuwarden
Telefoon: 0511-460660
E-mailadres: verkoop@hulpmiddelencentrum.nl
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8.30 -17.00 uur
Zaterdag: 10.00-16.00 uur

Scootmobiels

Scootmobiels en elektrische driewielers zijn te huur bij Zeelen.
In combinatie met huur van een fiets.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL