Beschrijving

Vesta, een monumentale boerderij op het eiland Terschelling, verbouwd en aangepast tot een vakantieverblijf voor ongeveer twaalf personen. Het familiehuis is centraal gelegen op het eiland in het dorp Formerum. Vesta beschikt over een grote beschutte tuin met onder andere een overdekte, op hout gestookte hottub, Finse sauna, jeu des boules baan, ligstoelen en een grote tuintafel. Achter in de tuin is een mooie boomhut voor de kinderen en een glijbaan.

De ruime woonkamer is sfeerfol ingericht met een zithoek met heerlijke banken en fauteuils en een eethoek voorzien van een grote tafel voor 12 personen.

De grote open keuken met bar is van alle gemakken voorzien

Familiehuis Vesta heeft zes 2-persoons slaapkamers waarvan vier met twee 1-persoonsbedden en twee slaapkamers hebben een  2-persoons bedstede.
Bij aankomst zijn de bedden voor u opgemaakt. Kinderbedje en campingbedje incl. bedlinnen zijn aanwezig.

Er is een badkamer met een bad en douche en toilet. Ook zijn er twee aparte douches en afzonderlijke toiletten.

Familiehuis Vesta is uitermate geschikt voor een heerlijk familie of vrienden weekend, week of midweek. 

Tevens is Vesta een bijzondere trouwlocatie.

Vesta is te huur in de periode van september t/m juni per week, weekend of midweek. Wisseldagen zijn op maandag en vrijdag. In juli en augustus wordt het familiehuis enkel per week verhuurt, de wisseldag is dan op vrijdag.

 

Kenmerken

Algemeen

 • Huisdieren toegestaan

Kenmerken

 • Type accommodatie: Groepsaccommodatie
 • Aantal personen (minimum): 1
 • Aantal personen (maximum): 12
 • Aantal slaapkamers: 6
 • Aantal badkamers: 3
 • Aantal woonlagen: 2
 • Aankomsttijd: 16:00
 • Vertrektijd: 11:00

Buitenvoorzieningen

 • Terras

Verwarming

 • Centrale verwarming

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL