Bakker Fietsverhuur

U zoekt de vrijheid en rust van Terschelling. Wij bieden u fietsen die dat bieden. Zo simpel is het. Onze fietsenverhuur biedt u de vrijheid om zelf te kiezen wat u wel en niet nodig hebt. En u betaalt nooit meer dan dat. En tegelijkertijd krijgt u de rust erbij van kwalitatief hoogwaardige,...

Lees meer
Molenweg
6
8894 KP
Formerum
+31(0)562 448083

Beschrijving

U zoekt de vrijheid en rust van Terschelling. Wij bieden u fietsen die dat bieden. Zo simpel is het. Onze fietsenverhuur biedt u de vrijheid om zelf te kiezen wat u wel en niet nodig hebt. En u betaalt nooit meer dan dat. En tegelijkertijd krijgt u de rust erbij van kwalitatief hoogwaardige, heerlijk fietsende fietsen.

WAAR WIJ VOOR STAAN "Wij zijn trots op Terschelling, een mooiere plek is er in onze ogen niet. Wij willen een duurzame fiets, niet een weggooi-cultuur met onderdelen. En het belangrijkste van alles: de klant kiest de service die hij of zij nodig heeft, want de klant staat voorop. Wij willen de juiste fiets voor de juiste persoon."

Kenmerken

Transport

  • Fietsverhuur

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL