Café-restaurant De Groene Weide

Het café-restaurant van zanger Hessel en zijn dochter Tess in het dorpje Hoorn. Al ruim 45 jaar een begrip op Terschelling.

Lees meer
Dorpsstraat
81
8896 JD
Hoorn
+31(0)562 448459

Beschrijving

Koffie met gebak. Lunch op het terras of bij minder weer in de serre, ’s avonds heerlijk dineren en aansluitend een optreden bijwonen, het kan er allemaal! De Groene Weide is doordeweeks op dinsdag en woensdag gesloten. 

Kenmerken

Cultuur

  • Optredens

Eten en Drinken

  • Cafés
  • Club / Discotheek
  • Restaurants
  • Lunch

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL