De Prairie, Shetlanders en IJslanders

Voor alle kinderen Ponypret op de Prairie in de schoolvakanties! Poetsen, aaien, knuffelen of met een wollige Shetlander wandelpony (en je ouders!) op pad in de bak of door het bos. Volwassen begeleiding verplicht, reserveren niet nodig. Gevorderde ruitertjes maken de stoere Prairiepony...

Lees meer
Molenweg
9
8894 KP
Formerum
+31(0)6 57112107

Beschrijving

Voor alle kinderen Ponypret op de Prairie in de schoolvakanties! Poetsen, aaien, knuffelen of met een wollige Shetlander wandelpony (en je ouders!) op pad in de bak of door het bos. Volwassen begeleiding verplicht, reserveren niet nodig. Gevorderde ruitertjes maken de stoere Prairiepony-ochtendrit met galop; door het bos, duin, strand en met gezellige picknick. Dat is wel op afspraak. Afhankelijk van seizoen ook ponyspeurtochten of excursies Kuddekijken.

De grote(re) mensen kunnen het hele jaar door lange tochten maken met stoere IJslanders door de ruige eilander natuur. Strand, duinen, polder, bos; op De Prairie kennen ze de leukste paadjes. Onderweg vertellen de gidsen je enthousiast over de natuur om je heen en natuurlijk over het bijzondere paardenras de IJslander. Op afspraak voor gevorderde ruiters van min. 14 jaar en max. 80 kg. Daarnaast workshops met en excursies naar de Prairiekudde.

 

Kenmerken

Excursies

  • Excursies

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL