De Rustende Jager

AFHALEN/BEZORGEN. Afhalen en bezorgen in overleg. Bestellen kan telefonisch. Bezorgkosten: € 3,50. Dagelijks geopend van 11.00 tot 23.00 uur. 

Lees meer
Molenweg
2
8894 KP
Formerum
+31(0)562 448589

Beschrijving

Gezellig eetcafé sinds 1965 met goede kwaliteit voor elke knip & smaak. Een fijne plek waar je 365 dagen per jaar welkom bent van 11:00 tot 23:00 uur.
Gratis live muziek en andere meevallers! De keuken is open van 11:00 tot 21:30 uur. Je vindt de Rustende Jager naast de molen van Formerum.

 

Voor actuele aanbiedingen volg De Rustende Jager op Facebook

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Restaurants
  • Afhalen
  • Lunch

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL