Dorpshuis Ons Huis

Het dorpshuis is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen:...

Lees meer
Torenstraat
42
8881 BL
West-Terschelling
+31(0)562 443276

Beschrijving

Het dorpshuis is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen:
voor bewoners en bezoekers van Terschelling. De grote zaal heeft maximaal 100 zitplaatsen en is voorzien van een buffet voor consumpties. Er zijn in de buurt verschillende cateringmogelijkheden. 
Voor kleine vergaderingen, consultaties en dergelijke kan het kantoor gehuurd worden. Heel belangrijk is dat iedereen gebruik van het dorpshuis kan maken. Daar wordt in de tarieven rekening mee gehouden. Neem contact op met de beheerder voor mogelijkheden.
 

Kenmerken

Cultuur

  • Galerieën

Diensten

  • Studio's en werkplekken

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL