Eetcafe de Richel

Net buiten het dorp West-Terschelling ligt dit gezellige eetcafé met groot, zonnig terras.

Lees meer
Hoofdweg
8
8881 HA
West-Terschelling
+31(0)562 442477

Beschrijving

Hier is ook een 18-holes midgetgolfbaan en voor de kleintjes een leuke speeltuin. Lekker spelen en genieten van koffie, lunch en diner. De locatie is ook zeer geschikt voor groepen en feestjes. Tijdens het seizoen geopend vanaf 10.00 uur. 

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Restaurants
  • Kinderen

Publiek

  • Met kinderen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL