Frits Snacks

Snackbar Frits Snacks is gelegen in het plaatsje Formerum op Terschelling....

Lees meer
Formerum
13
a
8894 KA
Formerum
+31 562-448258 / +31 654394691

Beschrijving

Snackbar Frits Snacks is gelegen in het plaatsje Formerum op Terschelling.
Al jaren lang het juiste adres voor het veel besproken softijs en een heerlijke snack op een zeer centraal gelegen gezellige plek.
Een begrip op Terschelling, die garant staat voor hoge kwaliteit en normale prijzen.
Van een kleine snack tot een royale plate of een overheerlijk softijsje komt u naar snackbar Frits Snacks.

Dagelijks geopend van 13.00 - 20.00 uur. 

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Afhalen
  • Fast food

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL