Hema

Mooi en makkelijk hoeft helemaal niet duur te zijn, vindt HEMA. Loop de knusse winkel binnen en je ziet het meteen: nergens anders vind je die combinatie van de beste artikelen voor het dagelijkse leven, met een eigen vormgeving en voor verrassend lage prijzen. 100% HEMA en 100% bijzondere...

Lees meer
Torenstraat
43
8881 BH
West-Terschelling
+31(0) 562 442410

Beschrijving

Mooi en makkelijk hoeft helemaal niet duur te zijn, vindt HEMA. Loop de knusse winkel binnen en je ziet het meteen: nergens anders vind je die combinatie van de beste artikelen voor het dagelijkse leven, met een eigen vormgeving en voor verrassend lage prijzen. 100% HEMA en 100% bijzondere eenvoud. Bij alles wat HEMA doet, denkt en wil, draait het daarom. Gewone dingen bijzonder maken. Bijzonder en toch zo gewoon.

Kenmerken

Winkels

  • Warenhuizen

Eten en Drinken

  • Lunch
  • Ontbijt
  • Thee / koffie

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL