Het Amsterdamsche Koffijhuis

Gelegen in het centrum van West-Terschelling biedt het Amsterdamsch Koffijhuis "ouderwetse gezelligheid in een nieuw jasje" met de lekkerste lunch & wereldse gerechten, voor goed eten & mooi drinken!!!

Lees meer
Willem Barentszstraat
17
8881 BP
West-Terschelling
+31 562-442700

Beschrijving

Welkom bij het Amsterdamsche Koffijhuis, gelegen in de oude dorpskern van West-Terschelling.
Een mooi pand wat tot 1978 dienst heeft gedaan als manufacturenwinkel is in de loop der jaren uitgegroeid van koffiebar tot een gezellig, sfeervol eetcafé.
In het Amsterdamsche Koffijhuis ( A.K. ) kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie, lunchgerechten, een goed en betaalbaar diner of kom gewoon gezellig langs voor een borrel met een uitgebreid assortiment aan hapjes.

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Restaurants
  • Lunch

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL