Kaasboerderij De Pieter Peit's Hoeve

Welkom op de kaasboerderij. Van maandag t/m zaterdag is er om 10.30 uur ‘s morgens een excursie, te beginnen in de boerenkaasmakerij en over de erven en bedrijfsgebouwen van de familie Cupido in Lies. In de knusse boerderijwinkel zijn de ambachtelijke boerenkazen plus een keur aan overige...

Lees meer
Buitenwalweg
6
-8
8895 KC
Lies
+31(0)5624 448501

Beschrijving

Welkom op de kaasboerderij. Van maandag t/m zaterdag is er om 10.30 uur ‘s morgens een excursie, te beginnen in de boerenkaasmakerij en over de erven en bedrijfsgebouwen van de familie Cupido in Lies. In de knusse boerderijwinkel zijn de ambachtelijke boerenkazen plus een keur aan overige eilandproducten en aanverwante artikelen te koop. Een kaasproeverij reserveren op de Pieter Peit’s Hoeve kan vanaf vier personen. Groepen voor excursies graag vooraf aanmelden.

Kenmerken

Winkels

  • Eiland producten

Excursies

  • Excursies
  • Bezoekboerderijen
  • Workshop

Publiek

  • Met kinderen

Kaart & omgeving

Lies

Het dorp Lies is gelegen tussen de dorpen Formerum en Hoorn. De dorpskern bestaat uit een hotel met wellnes, een aantal (bezoek)boerderijen, winkels en woningen langs de Terschellinger hoofdweg. Een daarvan is de oudste boerderij van het eiland. Het heet 'Admir' en stamt uit 1662. Ook vind je er de 'Natuurschuur' van Staats Bosbeheer. Ten noorden van het dorp lies zijn een tweetal kleinere kernen: Kathoek en Noordhoek.

Op de grens met het dorp Hoorn ligt het elzenhakhoutbos dat de naam 'Lergerbos' draagt. Lerger is de benaming  die Terschellingers gebruiken voor de inwoners van Lies. In de duinen ten noorden van Lies ligt het uitgestrekte reservaat de Koegelwieck. Het Liesinger- of Liesterplak in het zuidwesten van dit reservaat, wordt in de winter door de inwoners van Lies als ijsbaan gebruikt.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL