Kaasmakerij De Terschellinger

Terschelling is een van de eilanden die het kostbare waddengebied omzomen. Het toepassen van biologische landbouw en veeteelt is van groot belang om in dit natuurgebied de balans niet te verstoren. Drie biologische Terschellinger veehouders leveren melk aan kaasmakerij 'De Terschellinger'. De...

Lees meer
Oosterend
10
a
8897 HZ
Oosterend
0562-448300

Beschrijving

Terschelling is een van de eilanden die het kostbare waddengebied omzomen. Het toepassen van biologische landbouw en veeteelt is van groot belang om in dit natuurgebied de balans niet te verstoren. Drie biologische Terschellinger veehouders leveren melk aan kaasmakerij 'De Terschellinger'. De gevarieerde flora in hun weidegebied en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk, die garant staat voor de typische zachte smaak van Terschellinger kaas. Kaas met een goed gevoel Deze kaas wordt gemaakt door kaasmakerij `De Terschellinger' . Een biologisch kaasfabriekje gesitueerd  in Oosterend, het meest Oostelijke dorpje van Terschelling. Hier wordt door Jan-Willem Zeilstra op een ambachtelijke manier verschillende soorten Terschellinger kaas gemaakt.Zo´n 100.000 kg Terschellinger kaas vindt jaarlijks zijn weg naar huisverkoop, Terschellinger winkels en restaurants en verschillende natuurwinkels in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

Kenmerken

Winkels

  • Eiland producten

Kaart & omgeving

Oosterend

Oosterend was ooit het meest oostelijke puntje van Terschelling. Hier hield het eiland vroeger op. Maar het eiland is gegroeid. Nu ligt Oosterend aan de rand van de uitgestrekte wildernis van Europees Natuurreservaat en Dark Sky Park de Boschplaat. Waddenzee Unesco Werelderfgoed ligt hier letterlijk voor de deur. Het dorp zelf is klein, maar fijn. Er zijn enkele restaurants, fietsverhuur, kleine supermarkt, overnachtingsmogelijkheden, een aantal veehouders en een kaasmakerij.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL