Koffiemolen

De koffiemolen is een herkenbare en culturele plek op het eiland.

Lees meer
Formerum
6
8894 KG
Formerum
+31 562-448855

Beschrijving

De koffiemolen is een herkenbare en culturele plek op het eiland. U kunt er een (h)eerlijke bak koffie nuttigen met overheerlijke taartjes. Er is een groene tuin naast waarin u gezellig en altijd in de zon kunt zitten. Voor de kinderen is er een speelgelegenheid, en de ijsjes zijn een ware belevenis!  Kortom IEDEREEN is welkom in de Koffiemolen van Formerum!

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Lunch
  • Thee / koffie

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL