Midgetgolfbaan/Snackbar De Molenbaan

AFHALEN. Open van woensdag t/m zondag 11:00 - 20:00 uur. Tijdens schoolvakanties meerdere dagen open. Zie de website voor de beste patat en het lekkerste ijs!

Lees meer
8894 KE
Formerum
+31 562-448687 / +31 6-53518562

Beschrijving

Uniek gelegen naast de molen van Formerum. Goed onderhouden 18-holes midgetgolfbaan, met ’s avonds sfeervol verlichte banen. Een verwarmde serre, een gezellig terras en een speeltuin voor de kleintjes. Koffie, thee & frisdrank, de beste patat en het lekkerste ijs. Ook om af te halen!

De midgetgolfbaan bij de Molenbaan is open van donderdag t/m zondag 11:00 - 20:00 uur. Tijdens schoolvakanties meerdere dagen open.

 Voor openingstijden zie www.molenbaan.nl Tot ziens in Formerum!

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Afhalen
  • Fast food

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL