Museum 't Behouden Huys

Museum ’t Behouden Huys is net als Terschelling: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig!  Stap de kamer binnen van dominee Grevesteijn, die je vertelt over de grootste ramp op Terschelling. Kijk in De Put en kom meer te weten over het eilander boerenleven of ervaar in de hut van Willem...

Lees meer
Commandeurstraat
30
8881 BA
West-Terschelling
+31(0) 562-442389

Beschrijving

Museum ’t Behouden Huys is net als Terschelling: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig!  Stap de kamer binnen van dominee Grevesteijn, die je vertelt over de grootste ramp op Terschelling. Kijk in De Put en kom meer te weten over het eilander boerenleven of ervaar in de hut van Willem Barentsz hoe de ontdekkingsreiziger (over) leefde op Nova Zembla. En er is meer. Veel meer! Het museum heeft een gratis audiotour boordevol boeiende verhalen. Deze is beschikbaar in het Nederlands, in de drie Terschellinger dialecten en in het Duits en Engels. In 2020 opent de nieuwe tentoonstelling ‘Wonderlijke Waarheden’. Kom langs en ontdek het zelf!

Kenmerken

Cultuur

  • Musea

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL