Natuurschuur Lies

In de Natuurschuur van Staatsbosbeheer vertellen wisselende tentoonstellingen over de bijzondere natuur op Terschelling. Je vindt er mooie gidsen waarin je kunt opzoeken wat je gezien hebt. Tevens starten hier verschillende excursies met de boswachter. Laat je verrassen door de flora en fauna....

Lees meer
Duinweg
4
Lies
+31(0)562 442116

Beschrijving

In de Natuurschuur van Staatsbosbeheer vertellen wisselende tentoonstellingen over de bijzondere natuur op Terschelling. Je vindt er mooie gidsen waarin je kunt opzoeken wat je gezien hebt. Tevens starten hier verschillende excursies met de boswachter. Laat je verrassen door de flora en fauna. Wat er nog meer allemaal te doen is in Natuurschuur? Informeer bij de VVV naar de activiteiten en excursies voor jong en ouder!

Kenmerken

Excursies

  • Excursies
  • Outdoor
  • Rondleidingen
  • Wandelingen
  • Workshop

Publiek

  • Met kinderen

Kaart & omgeving

Lies

Het dorp Lies is gelegen tussen de dorpen Formerum en Hoorn. De dorpskern bestaat uit een hotel met wellnes, een aantal (bezoek)boerderijen, winkels en woningen langs de Terschellinger hoofdweg. Een daarvan is de oudste boerderij van het eiland. Het heet 'Admir' en stamt uit 1662. Ook vind je er de 'Natuurschuur' van Staats Bosbeheer. Ten noorden van het dorp lies zijn een tweetal kleinere kernen: Kathoek en Noordhoek.

Op de grens met het dorp Hoorn ligt het elzenhakhoutbos dat de naam 'Lergerbos' draagt. Lerger is de benaming  die Terschellingers gebruiken voor de inwoners van Lies. In de duinen ten noorden van Lies ligt het uitgestrekte reservaat de Koegelwieck. Het Liesinger- of Liesterplak in het zuidwesten van dit reservaat, wordt in de winter door de inwoners van Lies als ijsbaan gebruikt.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL