Nei de Oast

Hier haal je de lekkerste koffie- en theesoorten voor extra smaak op je vakantie. Koffie en thee horen bij Terschelling zoals zeevaarder Willem Barentsz bij Formerum. Hij hoopte een nieuwe weg “nei de Oast” te vinden. ...

Lees meer
Lies
22
8895 KPT
Lies
+31(0)562 850348

Beschrijving

Hier haal je de lekkerste koffie- en theesoorten voor extra smaak op je vakantie. Koffie en thee horen bij Terschelling zoals zeevaarder Willem Barentsz bij Formerum. Hij hoopte een nieuwe weg “nei de Oast” te vinden. 
Nu, ruim 400 jaar later, is er alsnog een rijke koffiemelange op Terschelling aangekomen die herinnert aan zijn wereldberoemde reizen. Kom lekker proeven.

Kenmerken

Winkels

  • Elektronica
  • Specialiteitenwinkels

Kaart & omgeving

Lies

Het dorp Lies is gelegen tussen de dorpen Formerum en Hoorn. De dorpskern bestaat uit een hotel met wellnes, een aantal (bezoek)boerderijen, winkels en woningen langs de Terschellinger hoofdweg. Een daarvan is de oudste boerderij van het eiland. Het heet 'Admir' en stamt uit 1662. Ook vind je er de 'Natuurschuur' van Staats Bosbeheer. Ten noorden van het dorp lies zijn een tweetal kleinere kernen: Kathoek en Noordhoek.

Op de grens met het dorp Hoorn ligt het elzenhakhoutbos dat de naam 'Lergerbos' draagt. Lerger is de benaming  die Terschellingers gebruiken voor de inwoners van Lies. In de duinen ten noorden van Lies ligt het uitgestrekte reservaat de Koegelwieck. Het Liesinger- of Liesterplak in het zuidwesten van dit reservaat, wordt in de winter door de inwoners van Lies als ijsbaan gebruikt.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL