Rederij Doeksen

Rederij Doeksen verzorgt al meer dan honderd jaar dé verbinding tussen het vaste land en Terschelling!

Lees meer
Havenplein
West-Terschelling
0562-442002

Beschrijving

Stap op de boot in Harlingen en geniet van de mooie overtocht naar Terschelling. Maak een keuze tussen de veerdienst (+/- 2 uur) waarbij je heerlijk op het buitendek kunt zitten of de sneldienst (+/- 50 minuten) waarbij je een kortere overtocht hebt.

Op de veerdienst kun je bovendien in de salons genieten van een hapje en een drankje.

Even op bezoek bij de buren? In de drukkere periodes kun je ook van Terschelling naar Vlieland en terug. 

Adres Harlingen
Waddenpromenade 5,
8861 NT Harlingen
Telefoon: 088 900 0888

Kenmerken

Diensten

  • Goederenvervoer

Transport

  • Veerdienst

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL