Restaurant Flaman

“Het is lekker zitten bij Flaman aan het Brandarisplein”. Flaman heeft het meest centraal gelegen zonneterras van West-Terschelling, aan de voet van de Brandaris.

Lees meer
Boomstraat
1
8881 BS
West-Terschelling
+31(0) 562-851122

Beschrijving

Hier geniet je van goede koffie met gebak, mooie wijnen, lekkere bieren met borrelhapjes en van een levendig uitzicht! 
De pure keuken van Flaman biedt een keur aan gerechten voor elke smaak. Van tosti’s en salades tot een American Beefburger, van Hollandse garnalen tot biefstuk en seafood specials zoals oesters, Waddenkokkels, kreeft en verse vis. Heerlijk. 

Voor actuele aanbiedingen volg Flaman op Facebook

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Restaurants
  • Lunch
  • Thee / koffie

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL