Restaurant Nap

Hotel Nap is het oudste hotel op Terschelling en staat midden in het centrum van West-Terschelling, aan de voet van de Brandaris. Met zijn gezellige terras, sfeervolle restaurant, vernieuwende gerechten, heerlijke cocktails, vriendelijke bediening en goede sfeer is dit de aangewezen plek voor...

Lees meer
Torenstraat
55
8881 BH
West-Terschelling
+31 562-443210

Beschrijving

Hotel Nap is het oudste hotel op Terschelling en staat midden in het centrum van West-Terschelling, aan de voet van de Brandaris. Met zijn gezellige terras, sfeervolle restaurant, vernieuwende gerechten, heerlijke cocktails, vriendelijke bediening en goede sfeer is dit de aangewezen plek voor koffie, lunch, diner en borrel. Voor vragen of het maken van een reservering, bel gerust of loop gezellig eens langs!

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Restaurants
  • Lunch
  • Thee / koffie

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL