Restaurant Zonneweelde

Een ideale plek om even uit te rusten onder het genot van een bakje koffie, een goede lunch of heerlijk diner!

Lees meer
Dorpsstraat
40
8896 JE
Hoorn
+31(0)562 448931

Beschrijving

Ook aan de kinderen is gedacht: zij vermaken zich uitstekend in de grote speeltuin terwijl jij ontspant op het terras. Kijk op de website voor de actuele openingstijden.

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Restaurants
  • Kinderen
  • Lunch

Publiek

  • Met kinderen

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL