Rijwielverhuur Tom Terpstra

Je persoonlijke rijwielverhuur ‘om oost’. Heb je geen zin om vanaf de boot meteen 10 kilometer te fietsen? Met de bus ben je zo bij de fietsenverhuur in Hoorn. Van elektrische fiets tot bakfiets staan daar op je te wachten. Dat is nog eens een rustig begin van je vakantie! Je vindt Tom Terpstra...

Lees meer
Dorpsstraat
56
8896 JH
Hoorn
+31(0)562 448608

Beschrijving

Je persoonlijke rijwielverhuur ‘om oost’. Heb je geen zin om vanaf de boot meteen 10 kilometer te fietsen? Met de bus ben je zo bij de fietsenverhuur in Hoorn. Van elektrische fiets tot bakfiets staan daar op je te wachten. Dat is nog eens een rustig begin van je vakantie! Je vindt Tom Terpstra aan de Hoofdweg, schuin tegenover de kerk van Hoorn, naast Ben van Alles.

Kenmerken

Transport

  • Fietsverhuur

Kaart & omgeving

Hoorn

Hoorn ligt ten oosten van Lies en ten westen van Oosterend. Karakteristiek is middeleeuwse kerk. De Sint Janskerk is gebouwd in de 13e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Terschelling. Naast de kerk hangt 'de Sjouw'. Deze tijdbal werd gehesen om aan het werkvolk in de wijde omtrek te laten weten dat het tijd was voor het eten.

Hoorn is een langgerekt dorp met van oorsprong verspreide bebouwing van boerderijen en woningen. Eén van de oudste gebouwen van het dorp is de strandvonderijschuur, nog vrijwel in oorspronkelijke staat. Vroeger werden hier de gejutte spullen opgeslagen. Tegenwoordig vind je er een aantal winkels, restaurants en bezoekboerderijen.

Ook kent Hoorn een aantal markante plekken en mensen. Een van de markante bewoners was Jean Dulieu, de bedenker van Paulus de Boskabouter. Aan de boskant van Hoorn ligt nu dan ook het spannende kabouterpad.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL