Scheerman ijs en banket

De liefde voor het bakkersvak is een streling voor de tong en een lust voor het oog. Bakker Frans Scheerman specialiseerde zich in banket, gebak, chocolade en schepijs. Zijn overheerlijke ijs is duurzaam en lokaal, terecht bekroond tot WaddenGoud. Zijn pondkoek is uitgeroepen tot ‘de lekkerste’.

Lees meer
Boomstraat
29
8881 BS
West-Terschelling
+31(0) 562-850909

Beschrijving

Scheerman IJS en BANKET komt voort uit (voorheen) brood en banketbakkerij in de Torenstraat. In 1972 vestigde de familie Scheerman zich hier om op natuurlijke wijze de traditionele eilander bakkersproducten voort te zetten. De potjekoek en pondkoek recepten stammen al van voor 1900. 

Nog iedere dag genieten mensen van deze producten maar en worden meer smaken gebruikt en herontdekt. 
De smaak van bijvoorbeeld de eilander koe wordt in het ambachtelijke schepijs weer gegeven. Vol en romig, met toevoeging van eerlijke en ook eilander producten. Hiervoor hebben zij het predicaat ‘ eilandgoud ‘ verkregen. De cranberry maar ook duindoorn en de eilander pondkoek smaken heerlijk in de volle eilander melk. De productie van ijs gebeurd niet alleen eerlijker maar ook duurzaam omdat de melk niet tussendoor tot poeder verwerkt is maar vanuit de boer zijn tank in het ijsproces gepasteuriseerd wordt. Vele kilo’s vruchten worden verwerkt in melkvrij sorbetijs van het eilander duinwater! Prachtige sorbets worden er voor u samengesteld.

Eilander smaken worden tevens weergegeven in de huisgemaakte bonbons. Sinds kort is er een lijn van 15 smaken uit diverse streken van het eiland. Een stukje achtergrondinformatie wordt bijgeleverd in een leuk boekje, welke de sfeer van het eiland verbreed en de keuze verklaart. De bonbons worden vervaardigd van hoge kwaliteit cacao.

Het gebak van Scheerman is een ware traktatie op feestjes en partijen. Vele bruidstaarten en verjaardag taarten zijn door zijn handen gegaan. De kunst is te begrijpen hoe jij als feestvarken jouw taart wil laten smaken en er vooral ook uit wil laten zien, er is zelfs een bruidstaart in de vorm en verhouding van de Brandaris !!  ‘at your service' is de levensspreuk van deze bakker. 
En op z’n  Terschellings zeggen ze; ‘Scheerman makket wat smakket’.

Kenmerken

Winkels

  • Bakker
  • Specialiteitenwinkels

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL