Vishandel van Dijk

Op het havenplein bij de veerbootterminal vind je Vishandel Van Dijk.

Lees meer
Havenplein bij de veerterminal
West-Terschelling
+31(0)562-448225

Beschrijving

Deze viskraam staat bij eilanders en gasten bekend om haar kwaliteit! Je kunt hier terecht voor vers gebakken kibbeling of lekkerbek, met of zonder friet en vers bereide sauzen. De Hollandse Nieuwe is hier ‘vers van het mes’. Deze zilte frisse smaak moet je eens geproefd hebben. De kraam is dagelijks open van half maart tot half november vanaf 10 uur. Tot ziens bij Van Dijk!

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Afhalen
  • Visrestaurant

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL