WadEvents Terschelling

Terschelling is de ideale omgeving om een succesvol bedrijfsuitje of ander evenement te organiseren. De veelzijdigheid van de natuur gecombineerd met de vele activiteiten en bezienswaardigheden zorgen ervoor dat u uw event naar eigen inzicht kan inrichten. Of u nu kiest voor het authentieke...

Lees meer
Steven Wiegmanlaan
21
8881 GH
West-Terschelling
0562-850180

Beschrijving

Terschelling is de ideale omgeving om een succesvol bedrijfsuitje of ander evenement te organiseren. De veelzijdigheid van de natuur gecombineerd met de vele activiteiten en bezienswaardigheden zorgen ervoor dat u uw event naar eigen inzicht kan inrichten. Of u nu kiest voor het authentieke eiland gevoel, een nautisch accent of gewoon voor de rust en ruimte, WadEvents gaat ervoor zorgen dat uw wensen vertaald worden naar een passend programma!

Kenmerken

Excursies

  • Evenementenbedrijven

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL