Zandzeebar

Welkom bij de Zandzeebar. Je vindt dit eigentijdse en kleurrijke paviljoen aan het brede Noordzeestrand bij Formerum. Laat je verrassen door de veelzijdige menukaart, de oosterse sfeer en de lekkere muziek. Kom langs voor een goede kop koffie met gebak in de morgen, een smakelijke lunch op het...

Lees meer
Badweg
8
8894 KW
Formerum
+31(0)562 445172

Beschrijving

Welkom bij de Zandzeebar. Je vindt dit eigentijdse en kleurrijke paviljoen aan het brede Noordzeestrand bij Formerum. Laat je verrassen door de veelzijdige menukaart, de oosterse sfeer en de lekkere muziek. Kom langs voor een goede kop koffie met gebak in de morgen, een smakelijke lunch op het zonnige terras in de middag of voor een heerlijk diner met uitzicht op de ondergaande zon. Iedere dag in het seizoen geopend vanaf 11:00 uur. Tevens is de Zandzeebar een fijne locatie voor je huwelijks- of bedrijfsfeest.

Kenmerken

Eten en Drinken

  • Strandpaviljoens
  • Restaurants
  • Lunch

Kaart & omgeving

Formerum

Formerum herken je aan het karakterstieke silhouet van de molen. Dit is de enige molen op Terschelling. Oorspronkelijk stond hij bij de buurtschap Dellewal bij West-Terschelling, maar in 1876 werd hij door de molenaar van Formerum opgekocht en naar Formerum verplaatst. Tegenwoordig is er een koffiehuis in gevestigd.

Formerum gold in de Middeleeuwen als het grootste en belangrijkste dorp van oost-Terschelling. Het dorp wordt in middeleeuwse documenten vaak aangeduid als Viveporten, Vijfpoort. De naam schijnt vooral te wijzen op een klooster dat hier ooit heeft gestaan. Formerum is echter ook de geboorteplaats van Willem Barentsz, de beroemde ontdekkingsreiziger. Willem Barentsz heeft in de winter van 1596-1597 in het van wrakhout gemaakte "Behouden Huys" op Nova Zembla overwinterd.

Een van de karakteristieke Terschellinger boerderijen, het Spylske Huus, is in 1759 gebouwd en is een beschermd monument. De boerderij heeft een lange doorlopende daknok met een aanzienlijke zeeg (kromming). Deze staat aan de zuidkant van Formerum.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL