Op zee gerijpt whisky en rumproeverij op de Holland door Dam Dranken 0

Dranken

Scelling speciaalbieren

Deze speciale bieren van hoge gisting zijn ambachtelijk gebrouwen en professioneel gerijpt. De bieren bevatten gerstemout en tarwe.

Scelling Blond is een bier met mooi, vast wit schuim, met de geur van voornamelijk vanille, witte peper en wat fruitige toetsen. De hoofdsmaak is zacht zoet, volmondig met een matige alcoholimpressie. In de nasmaak valt wat steenfruit (perzik en nectarine) waar te nemen. Een zachte fijne bitterheid is elegant aanwezig. Kortom, een zachtaardig blondje met een zeer gewillig karakter.

Scelling Stout is een bordeauxkleurig bier met een stevige, gebroken witte schuimkraag. Het heeft een aangenaam aroma met iets van een peer en geroosterde noten. De smaak is daarom nootachtig met wat impressies van chocolade gevolgd door exotisch fruit. Dit karaktervolle bier heeft een mooie afdronk met wat hopbitter en karamel.

Scelling Koan is een okerkleurig bier. Deze is zacht in de mond, fruitig en met een pittige nasmaak.

Schylger Jutters-Bitter

Schylger Jutters-Bitter is een kruidenbitter van Terschelling. Het is een smaakvolle kruidenbitter die getrokken wordt van kruiden die al sinds vroeger in de duinen van Terschelling groeien. Deze kruidenbitter bevat 30% alcohol. Het bitter wordt in liters verkocht in glazen flessen. Andere hoeveelheden in bruine stenen kruiken. Het drankje kan puur gedronken worden, maar is ook heerlijk in cola of naast de koffie.

Syltsje

Een Terschellinger drankje die milder en zoeter van smaak is dan Jutters-Bitter, dat is Syltsje. Deze is gemaakt op basis van Beerenburg en te verkrijgen bij slijterij Lutine in West-Terschelling.

Warme ketel

Een drank, gebrouwen uit een mengsel van warm bier, brandewijn en bruine suiker. Kroegbazen en restauranthouders op het eiland gebruiken in de wintermaanden de gelegenheid graag om je kennis te laten maken met de warme ketel. Geheel onschuldig is het mengsel niet, hoe gemakkelijk je het ook drinkt. Kijk uit!

West Aleta Berenburg

De West Aleta Beerenburg heeft zijn naam te danken aan het schip de West Aleta, dat ruim honderd jaar geleden met een volle lading drank voor de kust van Terschelling is vergaan.

Wilde kersen bier

Heerlijk bier met wilde kersen van Terschelling uit bessen van de vogelkersboom. De bessen worden in september geoogst en verwerkt tot een heerlijk zoet biertje. Rose gekleurd.

Koffiemelange

Naast koffie en thee van Mocca d'Or voert Nei de Oast ook een koffielijn onder de eigen naam: Nei de Oast. De eerste twee koffies zijn Melange Willem Barentsz en Koffieboonenplaat. Willem Barentsz koffie is een melange van de beste bonen, terwijl Koffieboonenplaat een single-origine koffie van Java-bonen is. Alle koffie kun je zowel als bonen en gemalen krijgen.

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief