Beestemerk

Veetentoonstelling en braderie in Midsland

Lees meer
Centrum
Midsland
do, 10 sep 2020 | 09:00 - 18:00

Beschrijving

De Beestemerk, de oorspronkelijke markt voor veehouders, is weer in het leven geroepen in 1978. De markt wordt nog altijd gehouden op de tweede donderdag in september. Er is een gezellige braderie met kramen vol moois en lekkers en is er een grote verloting. 
De boeren die vee aanvoeren dingen mee naar verschillende prijzen. Zo is er 'de Piet van Simon bokaal' voor de verst wegkomende veekoopman en 'de Clipper bokaal' voor het lichtst hoevige dier.
Donderdag 10 september vanaf 09.00 uur in Midsland.
 

Komende data

do, 10 sep 2020 | 09:00 - 18:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Markten

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL