Berenloop

De Berenloop, de mooiste loopwedstrijd van Nederland. In 2020 op zondag 1 november.

zo, 1 nov 2020 | 11:30 - 18:00

De Berenloop is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Dat komt niet alleen door het fraaie parcours, dat door de schitterende en afwisselende natuur van Terschelling voert, maar ook door de fantastische sfeer die er tijdens het Berenloopweekend op het eiland heerst.

In 2020 is de 24ste editie van de Berenloop op zondag 1 november.
De eerste editie vond plaats op 26 oktober 1997, als sportieve afsluiting van het themajaar ‘400 jaar Willem Barentsz’. Willem Barentsz, beroemd zeevaarder en afkomstig van Terschelling, probeerde in 1596 via het noorden naar Azië te varen. Het werd een monstertocht met veel ontberingen en een gedwongen overwintering tussen de ijsschotsen op Nova Zembla. Door te jagen op beren had de bemanning voldoende voedsel om de winter te overleven, En zo kwam de marathon aan haar naam: de Berenloop.

De halve afstand van de Berenloop biedt de hardlopers een fraaie en afwisselende route. Startend in West voert de route over de Hoofdweg naar de dorpen Midsland en Formerum. Daarna gaat het door bos, duinen en over het strand weer terug naar West. Onderweg is er veel sfeer en muziek en worden de lopers volop aangemoedigd. Let op: er is geen na-inschrijving.

Komende data

zo, 1 nov 2020 | 11:30 - 18:00