Berenloop 1

Berenloop

De Berenloop, de mooiste loopwedstrijd van Nederland.

De Berenloop is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Dat komt niet alleen door het fraaie parcours, dat door de schitterende en afwisselende natuur van Terschelling voert, maar ook door de fantastische sfeer die er tijdens het Berenloopweekend op het eiland heerst.

In 2023 is de 26ste editie van de Berenloop op zondag 5 november.
De eerste editie vond plaats op 26 oktober 1997, als sportieve afsluiting van het themajaar ‘400 jaar Willem Barentsz’. Willem Barentsz, beroemd zeevaarder en afkomstig van Terschelling, probeerde in 1596 via het noorden naar Azië te varen. Het werd een monstertocht met veel ontberingen en een gedwongen overwintering tussen de ijsschotsen op Nova Zembla. Door te jagen op beren had de bemanning voldoende voedsel om de winter te overleven. En zo kwam de marathon aan haar naam: de Berenloop.

De halve afstand van de Berenloop biedt de hardlopers een fraaie en afwisselende route. Startend in West voert de route over de Hoofdweg naar de dorpen Midsland en Formerum. Daarna gaat het door bos, duinen en over het strand weer terug naar West. De lopers komen dit jaar dus niet door de Torenstraat aanlopen, maar vanaf de andere kant, over de Parnassiaweg. Met de Brandaris als eindpunt. Onderweg is er veel sfeer en muziek en worden de lopers volop aangemoedigd. Inschrijven kan via de officiële Berenloop website. Let op: er is geen na-inschrijving.

Dit jaar start om 12.00 uur eerst de hele marathon, en om 12.40 uur de halve marathon.

Zondag 5 november 2023 | 12:00 - 18:00 | West-Terschelling
https://www.berenloopterschelling.nl

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief