Bungee roeien

Bungee roeien wordt traditiegetrouw de dag na de Harlingen - Terschelling roeisloepenrace gehouden.

Lees meer
1e dokje Haven
West-Terschelling
za, 28 mei 2022 | 14:00 - 17:00

Beschrijving

In het 1e dokje op de haven wordt er door ongeveer 30 deelnemende roeiteams gestreden om wie het verst komt met roeien aan het elastiek.
Door zoveel mogelijk kracht te zetten en vaart te maken probeert elk team het elastiek maximaal uit te rekken. Aan het elastiek is een meetlint bevestigd. Wie het verst komt, wint.

Komende data

za, 28 mei 2022 | 14:00 - 17:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Voor groepen
  • Actief en sportief

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL