Fjoertoer

Op zaterdag 26 maart 2022 vindt voor de 13e keer op Terschelling het unieke wandel- en Nordic-Walkingevenement plaats: de Fjoertoer.

Lees meer
Midsland
za, 26 mrt 2022 | 18:00 - 23:00

Beschrijving

"Toer", zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het "fjoer". De "Fjoertoer" houdt in: een tocht langs bakens van vuur, op weg naar de Brandaris.

De Fjoertoer leidt de deelnemers langs de prachtige natuur van het eiland, door de polder, de bossen, de duinen en natuurlijk over het strand. Eilander kunstenaars zorgen onderweg voor verrassende en bijzondere vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. Uiteraard ontbreken de aloude kampvuren niet. 

Meer informatie: www.fjoertoer.nl en houd de inschrijving in de gaten, het loopt altijd storm!

Overnachten tijdens de Fjoertoer »

 

Milieuvriendelijke bidon
De bidon wordt op milieuvriendelijke wijze vervaardigd. Bij de productie is geen gebruik gemaakt van schaarse fossiele grondstoffen, maar van de hernieuwbare grondstof suikerriet.
Wanneer suikerriet groeit, neemt het veel CO2 op en reduceert het de uitstoot van broeikasgassen. Alle verwerkte materialen zijn veilig voor voedsel en volledig recyclebaar (en BPA vrij).
De Bidon is ontworpen i.s.m. de Fjoertoer. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het fonds voor verduurzaming van evenementen op Terschelling.

Koop hier jouw Fjoertoer BIDON!

Komende data

za, 26 mrt 2022 | 18:00 - 23:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Strand
  • Actief en sportief

Actief en sportief

  • Wandelen

Kaart & omgeving

Midsland

Midsland is, op West-Terschelling na, het grootste dorp op Terschelling. Het ligt - zoals de naam al zegt -, ongeveer in het midden van het eiland. Rond de Meslânzer kerk vind je een veelzijdige plek met een rijke historie waar je uren kunt rondlopen. Achter de gevels van de vele rijksmonumenten vind je allerlei leuks en lekkers. Lekker rondstruinen en shoppen, pak een terrasje of ga dansen!

Midsland is het hart van evenementen zoals Rock'n Roll Street, de Sint Jans Draverij met ongezadelde paarden, de Beestenmerk, de Midwintermarkt en uiteraard beleef je er tijdens het theaterfestival Oerol volop straattheater en muziek.

Het ware hart van het dorp is de kruiskerk uit 1880 met de oude begraafplaats. Hier houdt men de burenplicht in ere: bij een overlijden regelen de buren de begrafenis. Dan gaan ook de terrassen leeg, worden de vlaggen gestreken en toont men respect door even letterlijk stil te staan.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL