Horizontoer

Datum 2022 onder voorbehoud...

Lees meer
Willem Barentszkade
19
8881 BC
West-Terschelling
0655305421
29 jul 2022 | 14:00 tot 30 jul 2022 | 23:45

Beschrijving

Horizontoer komt 2 dagen op Terschelling en zal optredens verzorgen op hoofdzakelijk drie locaties: West Terschelling, Formerum en op de Horizontoervloot in de Werkhaven. 

Het programma start ’s middags rond 14.00 uur met theateracts gefocussed op winkelend publiek, familie en kinderen. 
Later op middag en ’s avonds wordt dit uitgebreid met cabaret en optredens van singer songwriters & bands. Dit wordt doorlopend geprogrammeerd in de deelnemende horeca tot 02.00 uur ’s nachts. De volledige programmering staat online op Horizontoer.nl en zal voorafgaand aan de aankomst door middel van een programmaboekje op West Terschelling & Formerum worden verspreid. 
 

Komende data

29 jul 2022 | 14:00 tot 30 jul 2022 | 23:45

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Kunst en cultuur

Kunst & Cultuur

  • Voorstellingen
  • 0
  • 1

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL