HT Roeirace

De dag na Hemelvaartsdag wordt de Harlingen-Terschelling roeisloepenrace gehouden.

Lees meer
West-Terschelling
vr, 27 mei 2022 | 11:00 - 18:00

Beschrijving

De spectaculaire HT-roeisloepenrace is een van de zwaarste roeiwedstrijden in het land - de Koninginnentocht - van het sloeproeien.

De 46-ste editie gaat vrijdag 27 mei 2022 van start met ong. 140 sloepen. 
De eerste sloepen starten vanaf Harlingen om 10.00 uur en de laatste starten om 11.05 uur.
Vanaf ongeveer 12.30 uur worden de eerste sloepen in de haven van Terschelling verwacht. 
Deze zeer zware race heeft een lengte van ongeveer 32 kilometer.

Komende data

vr, 27 mei 2022 | 11:00 - 18:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Actief en sportief

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL