Kerstwandeltocht

Kom in de kerstsfeer tijdens de Kerstwandeltocht op Terschelling.

Lees meer
Sportlaan
5
8881 EP
West-Terschelling
zo, 26 dec 2021 | 11:00 - 17:00

Beschrijving

Jaarlijks wordt er op Tweede Kerstdag een mooie route gelopen tijdens de Kerstwandeltocht op Terschelling. Een feest voor jong en oud met aansluitend een gezellige Kerstwandel-nazit. De tocht voert ongeveer 10 kilometer lang over speciaal geselecteerde paden. 

Meer informatie volgt zodra het programma bekend is.

Komende data

zo, 26 dec 2021 | 11:00 - 17:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Natuur
  • Actief en sportief

Actief en sportief

  • Wandelen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL