Kerstwandeltocht

Kerstwandeling

Lees meer
Sportlaan
5
8881 EP
West-Terschelling

Boeken

Beschrijving

De jaarlijks terugkerende wandeltocht op Tweede Kerstdag is een feest voor jong en oud met aansluitend een supergezellige Kerstwandel-nazit. De Kerstwandeltocht voert ongeveer 10 km lang over speciaal gekozen paden met theater van Compagnie Barrevoet en muziek van René de Beer. De versnaperingen van de Bessenschuur, Waddenfood en Jumbo zullen onderweg zeker goed smaken.

Theater Compagnie Barrevoet levert samen met een talentvolle groep jongeren een theatrale bijdrage aan de kerstwandeltocht. Het thema voor 2019 is ‘Een zoektocht naar verbondenheid’. De personages doen een poging om te breken met hun eigen defensieve patronen en vechten met hun angst om gekwetst te worden. Zij zoeken naar schoonheid, liefde en menselijk contact in een wereld vol zichtbare en onzichtbare muren.

Ter afsluiting van deze winterwandeling kunt u genieten van een gezellige nazit bij Westcord ApartHotel Boschrijck met winterse aankleding van het terras, knapperende houtvuurtjes en achtergrond muziek. Ook de schaapjes zullen dit jaar niet ontbreken. Buiten rond het vuur of behaaglijk binnen kunt u napraten en -genieten met een hapje en een drankje. Ook niet-wandelaars zijn vanaf 14:00 uur van harte welkom op dit Winterfeest.

De tocht gaat zo veel mogelijk via droge paden, maar bij nat weer moet er wellicht op enkele plekken een plas gepasseerd worden. Wind- en indien nodig waterdichte kleding en laarzen of schoeisel zijn daarom aan te raden.

Start: 11.00 – 13:00 uur bij Westcord ApartHotel Boschrijck, Sportlaan, West-Terschelling. Bij de start ontvangt u een kaart met route. Bij de finish krijgt u het unieke deelnemerscertificaat, ontworpen door de Terschellingse kunstenaar Frans Schot. Kaartjes kosten € 8,50 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen tussen 6 en 15 jaar.

Voorverkoop bij Waddenchic in Midsland en online via de VVV.
Honden mogen mee aan de lijn. De tocht is minder geschikt voor kinderwagens. Voor meer informatie:www.kerstwandeltocht-terschelling.nl

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Natuur
  • Actief en sportief

Actief en sportief

  • Wandelen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL