Kleintje Berenloop

Op zaterdag 6 november 2021 wordt de Kleintje Berenloop georganiseerd. Een gezellige en ontspannen opwarmer voor het echte werk op zondag! 

Lees meer
West-Terschelling
za, 6 nov 2021 | 10:15 - 13:00

Beschrijving

De 5 en 10 kilometer zijn inmiddels volgeboekt.

De afstanden zijn 5 en 10 kilometer en er wordt gelopen over een mooi natuurparcours door de bossen van West. 
Start en finish zijn bij Hotel Boschrijck. Na afloop is er gratis koffie met Terschellinger pondkoek. 
Vuurkorven zorgen voor warmte en gezelligheid en voor alle deelnemers is er na afloop een herinnering.
Er kan vooraf worden ingeschreven, maar ook - zo lang de voorraad strekt - op de dag zelf vanaf 08.45 uur. 

Er is kleedgelegenheid in het hotel en in Ieders Plak, het sportcentrum achter het hotel. Er is geen douchegelegenheid.

Omdat er nog steeds beperkende maatregelen van kracht zijn, zal het een andere Kleintje Berenloop worden dan anders. Zo zullen start en finish van elkaar gescheiden worden om te zorgen voor optimale doorstroming en maximale onderlinge ruimte voor alle deelnemers. Ook zal de start voor zowel de 5 als de 10 kilometer gefaseerd (= met tussenpozen) plaatsvinden. Om te voorkomen dat snelle lopers onderweg voortdurend de wat minder snelle lopers in moeten halen, vragen we daarom om je verwachte (en reële) eindtijd al bij de inschrijving op te geven. Op die manier kunnen we iedereen zo optimaal mogelijk indelen bij de start. Ook willen we graag weten of je vrijdag al op het eiland bent, of op zaterdagochtend komt.

Vanwege die gefaseerde start – die een voorwaarde is voor de vergunning – is Kleintje Berenloop dit jaar geen wedstrijd maar een prestatieloop. Dat betekent dat er wel tijdwaarneming is en een einduitslag, maar dat er na afloop geen prijzen worden uitgereikt. Uiteraard ontvangt iedereen wel een medaille en (indien besteld) een loopshirt. Deze opzet past ook binnen de gedachte dat het momenteel belangrijker is om gezond en fit te blijven dan om een zware prestatie te leveren.

Verder is het goed te weten dat, mocht het evenement onverhoopt niet door kunnen gaan, je het inschrijfbedrag terugkrijgt onder aftrek van de gemaakte kosten. Dat betekent sowieso tot 1 september de volle 100% minus 5 euro administratiekosten. Ook komen we er niet onderuit om het inschrijfbedrag met 5 euro te verhogen vanwege alle extra maatregelen die we moeten treffen op het gebied van hygiëne, logistiek, vergunningen, et cetera. We hopen op jullie begrip daarvoor.
Voor ons betekent het dat we in feite een heel nieuw evenement gaan organiseren, en daar gaan we de komende maanden, in nauw overleg met alle instanties, hard mee aan de slag. We hopen er samen met jullie een geweldig loopweekend van te maken!
Je kunt inschrijven t/m 1 oktober 2021 of tot de limiet is bereikt. Je ontvangt ongeveer twee weken voor het evenement het startnummer.
 

Komende data

za, 6 nov 2021 | 10:15 - 13:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Thema's

  • Natuur
  • Actief en sportief

Actief en sportief

  • Wandelen

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL