Lytse Fjoertoer

Nieuw: Lytse Fjoertoer. Speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders een korte versie van de ‘Fjoertoer Terschelling’. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 25 maart 2022 van 20.00 uur - 22.30 uur.

Lees meer
Sportlaan
West-Terschelling
vr, 25 mrt 2022 | 18:00 - 22:00

Beschrijving

De avond vóór de 13e editie van de ‘Fjoertoer’, kunnen kinderen en hun families genieten van een parcours van 6 kilometer door de bossen rondom West-Terschelling. Laat je verrassen in het donkere bos!  
Deelnemers ontvangen voordat ze van start gaan een hoofdlampje en stempelkaart en bij de finish een kleine attentie.
Deelname kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene.

Vrijdag 25 maart 2022

Deelname: € 7.50

Kaarten Lytse Fjoertoer »

Komende data

vr, 25 mrt 2022 | 18:00 - 22:00

Kenmerken

Type

  • evenement

Kaart & omgeving

West-Terschelling

Waar de boot de haven indraait, ontmoet je West-Terschelling. West-Terschelling is het grootste- en levendigste dorp van het eiland. Het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan op een zandplaat die een eeuw eerder met de rest van het eiland verheelde. De naam van het dorp (en van het hele eiland Terschelling) schijnt te zijn afgeleid van de naam die de zandplaat droeg, namelijk De Schelling. In de loop der jaren is de naam van het dorp geleidelijk veranderd. Achtereenvolgens zijn de namen Westeinde, West-Schelling, Westerschelling, West ter Schelling en West-Terschelling bekend.

De bewoners van Terschelling noemen het dorp kortweg: West. Het dorp heeft een oude kern, met musea, winkels, kroegen en clubs, restaurants, hotels, een zwembad, maar ook prachtige natuur. De haven ligt bijvoorbeeld aan de enige natuurlijk baai van Nederland. Het is de thuishaven van garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten. Vanuit West-Terschelling loop je echter ook zo het Groene strand op en de ruige natuur van de Noordsvaarder in. Of loop het Seinpaalduin op, waar je een fraai uitzicht hebt over het dorp en (bij helder weer) Harlingen en Vlieland kunt zien liggen.

De zekerheid van:
VVV
Veilig betalen met:
iDEAL