Nacht van de nacht Natuurlijk Oosterend2

Nacht van de Nacht

Sinds 2010 doet Stichting Natuurlijk Oosterend mee met de Nacht van de Nacht. Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor de duisternis en lichthinder. De Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland en de ondernemers laten je graag de schoonheid van de duisternis ervaren. Oosterend zelf is deze avond grotendeels gehuld in duister, lantaarns zijn uit en bewoners worden opgeroepen de buitenverlichting uit te laten. Ervaar de echte duisternis in Oosterend op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober.

Activiteiten 2023

Tijdens het weekend van de Nacht van de Nacht, biedt stichting Natuurlijk Oosterend een heus Dark Sky menu aan met diverse belevenissen in en rondom Waddengouddorp Oosterend.

Deelnemers kunnen mee met de schemerwandeling Joon van Eilandmeisje. Joon is Aasters - Terschellinger dialect - voor avond. Met een vertrek in de schemer, de tussenfase tussen de dag en de avond die in het verschiet ligt, wandel je als het ware de avond in. De duinen van Oosterend herbergen tal van verhalen, over zandverstuivingen, levende duinen, nachtjagers, drenkelingen, verdwenen akkers en nog veel meer.

Vervolgens wordt er een drie-gangen diner geserveerd in restaurant De Heeren van der Schelling en in restaurant Eilandbistro De Boschplaat, in sfeervolle setting. De koks hebben een mooi menu samengesteld!

Daarna staan huifkarren klaar op het erf van Puur Terschelling om naar De Boschplaat te gaan. Sterrenkundige Adrie van Warmenhoven gaat mee om uitleg te geven over de sterrenhemel. Een kampvuurtje, warme chocolademelk en marshmallows maken deze belevenis compleet.

Alle onderdelen zijn los te reserveren.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2023 | Oosterend

In 2024 vindt Nacht van de Nacht plaats op 25 & 26 oktober.

5 dec12 decBewerken

5–12 december 2023

0 excursies

december ‘23

ma
di
wo
do
vr
za
zo

1

2

3

4

januari ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

De zekerheid van:

VVV Terschelling

Veilig betalen met:

VVV Terschelling

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief