Nationale Reddingbootdag

U bent  van harte welkom op de stations op Terschelling. Het boothuis op West Terschelling en Paal 8, West aan Zee. Deze dag kunt behalve meevaren op de reddingboten van Terschelling ook meerijden in de wippertruck van Paal 8.

Boothuis West / Paal 8
West aan Zee
za, 25 apr 2020 | 10:00 - 16:00

De KNRM, Koninklijke Nederlandse Reddingboot Maatschappij, houdt haar jaarlijkse reddingbootdag. De reddingbootdag is een prachtige dag om de KNRM ècht te beleven.
Reddingbootdag is dé dag voor donateurs en belangstellenden om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt door alle 45 reddingstations van de KNRM georganiseerd.
Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.
De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.

Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Deze dag is op zaterdag 25 april van 10.00 - 16.00 uur.

Komende data

za, 25 apr 2020 | 10:00 - 16:00

• evenement

West aan Zee

West aan Zee is een van de badplaatsen op Terschelling. Het plaatsje bestaat geheel uit zomerhuisjes en heeft dan ook geen inwoners. Daarnaast vind je er een hotel en een strandpaviljoen dat het hele jaar (wisselende openingstijden) geopend is. West aan Zee is de eerste badplaats die je tegenkomt vanaf West-Terschelling.